Ce trebuie să știi despre anestezia dentară
Info Utile

Ce trebuie să știi despre anestezia dentară

Anestezia dentară presupune administrarea în apropierea nervului ce deservește zona de lucru a unei substanțe ce are rolul de a inhiba temporar sensibilitatea, astfel incat să se poată lucra, fără ca pacientul să resimtă durere.

 

Tipuri de anestezie

 

Anestezie locală

  • Anestezie de suprafață: presupune aplicarea anestezicului direct pe gingie, cu rol de a amorți zona înainte de administrarea anestezicului injectabil. Anestezicul local poate fi sub formă de gel, spray, pastă, lichid, pulbere.
  • Anestezie prin injectare: presupune introducerea anestezicului în țesuturi și dispunerea acestuia în apropierea terminațiilor nervoase printr-o puncție sau puncții multiple. Anestezia prin injectare se instalează într-un interval cuprins între 5 și 30 de minute. Durata de acțiune depinde de tipul anestezicului și de zona tratată. Dacă anestezicul conține și adrenalină, durata metabolizării anestezicului local crește, ca urmare anestezia se resimte pentru mai mult timp.
  • Anestezie prin sedare: se poate realiza cu gaz inhalator sau intravenos. În cele mai multe cazuri în care sedarea se impune, ea se utilizează în paralel cu anestezia locală.
  • Anestezie generală: se realizează asemeni anesteziei prin sedare dar conduce la o stare completă de inconștiență a pacientului. Se utilizează foarte rar în intervențiile stomatologice în cazul pacienților cu fobie stomatologică în formă accentuată  sau în cazuri excepționale în care alte anastezice nu funcționează sau nu pot fi administrate.

 

Riscurile anesteziei

 

  • Zona anesteziată nu amorțeste. Sunt diferiți factori ce pot conduce la acest rezultat, printre care se numără prezența unei infecții sau chiar prezența alcoolului în sânge.
  • Dureri foarte mari in timpul injectării. Acest disconfort se petrece atunci când acul penetrează direct terminațiile nervoase.
  • Dureri prelungite, amorțeală, pareza temporară a nervului facial, reacții alergice, convulsii, fluctuația glicemiei, hipertensiune.

 

Recomandări înainte de anestezie

 

  • Pentru a evita posibilele efecte secundare, medicul stomatolog trebuie să fie informat cu privire la afecțiunile generale, alergii și medicamentația administrată.
  • Trebuie evitat consumul de cafea sau de băuturi ce conțin cofeină cu 12 ore înainte de intervenție.
  • Odihna și relaxarea înainte de momentul intervenției contribuie la buna desfășurare a procedurii.

 

La Clinica Stomatologică Diana Smile ne asigurăm că beneficiezi de servicii medicale de înaltă calitate și de atenție pentru fiecare act medical.

Solicită o Programare!

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles