Fațete Dentare Compozit: O soluție eficientă într-o singură ședință
Info Utile

Fațete Dentare Compozit: O soluție eficientă într-o singură ședință

Fațetele din compozit sunt cele mai accesibile fațete dentare la momentul actual. Costul lor este permisibil dar nu în detrimentul aspectului estetic, rezultatul depinzând în totalitate de priceperea și îndemânarea medicului stomatolog specialist. 

 

Fațetele din compozit reprezintă o soluție pentru tine în următoarele situații:

 

  • dinții tăi au suferit ușoare modificări de structură: mici fisuri, ușoare schimbări de culoare sau ușoare încălecări sau schimbări de poziție a unui dinte sau grup de dinți
  • ​ai unul sau mai mulți dinți cu forme sau poziții ușor inestetice dar nu există spații foarte mari intre ei
  • ai nevoie ca fațetele să fie realizate rapid, în decursul unei singure ședințe
  • nu te deranjează schimbarea fațetelor după aproximativ 1- 2 ani
  • bugetul alocat fațetelor este important pentru tine​

 

Avantaje fațete compozit

 

Cost scăzut:  fațetele din compozit au un cost mult mai mic decât cele din zirconiu sau ceramică, cele din urma situandu-se la un nivel de preț relativ asemănător.

Tratament rapid, într-o singură ședință: fațetele din compozit se realizează prin metoda numită fațetare directă, într-o singură etapa, în cabinet, fără intervenția tehnicianului dentar.  Pentru realizarea fațetelor din compozit, medicul specialist realizează o șlefuire moderată a suprafeței exterioare a dintelui și ulterior aplică mai multe straturi de material compozit, fiecare strat fiind fotopolimerizat și finisat pentru ca rezultatul final să corespundă atât funcțional cât și estetic.

Invazivitate minimă: fațetele din compozit se aplică prin frezarea minimă a stratului de smalț dentar, metoda fiind minim-invazivă.

 

Dezavantaje fațete compozit

 

Aplicabilitate redusă: materialele compozite nu pot restaura spații prea mari, acesta fiind motivul pentru care fațetarea cu compozit nu se recomandă în cazul  dinților foarte scurți și puternic abrazați, pentru închiderea unor spații mari între dinti sau în cazul fracturilor dentare întinse.

Durabilitate scăzută: fațetele din compozit, nefiind tratate la temperaturi ridicate tind să se deterioreze destul de rapid, majoritatea necesitând schimbarea la 1- 2 ani, în special din cauza modificărilor coloristice.

Întreținere atentă: compozitul, spre desosebire de porțelan sau zirconiu, atrage prin structura sa poroasă o cantitate mai mare de placă bacteriană, ceea ce solicită o igienă dentară mai riguroasă din partea pacientului.

 

Te așteptăm la un consult de specialitate pentru a vedea dacă metoda fațetării directe cu compozit poate fi eficientă și în tratarea problemelor tale de estetică dentară.

Solicită o Programare!

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles