Restaurarea dintelui cu incrustații dentare
Info Utile

Restaurarea dintelui cu incrustații dentare

După curățarea unei carii și îndepărtarea țesuturilor afectate, dintele trebuie restaurat atât din punct de vedere funcțional cât și estetic.
Restaurarea se poate realiza prin metodă directă, respectiv prin obturații din compozit sau amalgam (plombe) sau, pornind de la amprenta dentară, se pot efectua coroane dentare sau incrustații.

 

Ce sunt incrustațiile

 

Incrustația sau inlay-ul dentar reprezintă o lucrare protetică realizată pe baza amprentei dentare pentru a se adapta perfect unei cavități. Incrustațiile sunt realizate din diverse materiale, cele mai uzitate fiind ceramica și compozitul și se fixează definitiv cu cimenturi de lipire.

În general incrustațiile se recomandă atunci când distrucțiile cauzate de carie sunt foarte avansate și pereții subțiri ai dintelui nu ar putea susține obturația (plomba)  dar totodată dintele nu este suficient de distrus pentru a fi necesară o coroană dentară.

 

Avantajele incrustațiilor

 

execuție precisă – incrustațiile refac perfect forma dintelui, ele fiind piese protetice realizate pe baza amprentei dentare.

durabilitate – tratarea la temperaturi înalte conferă incrustațiilor stabilitate dimensională și rezistență în timp.

efect estetic de durată – incrustațiile nu suferă modificări coloristice în timp.

sigilare eficientă – incrustațiile se cimentează cu substanțe adezive speciale, fotopolimerizabile, ceea ce face ca spațiul dintre dinte și incrustație să fie perfect sigilat și astfel să scadă riscul apariției cariilor secundare.

punctul de contact interdentar se reface în totalitate – refacerea anatomiei dintelui afectat în concordanță cu mușcătura pacientului adică refacerea mușcăturii corecte, asigură protecția în timp a articulației temporo mandibulare și a structurilor de suport ale dinților.

 

Programează-te la Clinica Stomatologică Diana Smile și află totul despre incrustații și cum poți obține zâmbetul perfect cu ajutorul lor! 

Solicită o Programare!

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles