Sigilarea Dentară la Copii și Adulți
Info Utile

Sigilarea Dentară la Copii și Adulți

Sigilarea dentară reprezintă o metodă de prevenire a cariei dentare atât în cazul copiilor cât și în cazul adulților, fiind de obicei indicată pe dinţii permanenţi, neafectaţi de carii. 

 

Ce presupune sigilarea dentară?

Sigilarea constă în aplicarea unei strat subţire de compozit fluid de culoarea dintelui pe suprafaţa masticatorie a dinţilor, în şanţuri şi fosete, precum și pe suprafeţele linguale şi vestibulare.

Sigilantul acționează ca o barieră împotriva acumulării de placă bacteriană transformând zonele greu accesibile periuței de dinți în zone favorabile autocurățării, respectiv în zone lucioase cu relief uniformizat.

Sigilarea este o metodă non-invazivă și non-toxică, pentru aplicarea sigilantului nefiind necesară șlefuirea dinților.

Sigilantul conține substanţe antibacteriene pe bază de fluor ce se eliberează pe o perioadă îndelungată de timp scăzând și mai mult riscul apariției cariilor dentare.

 

Când se recomandă sigilarea dentară?

 

  • Sigilarea se recomandă înainte de apariţia oricărui semn de carie dentară dar se poate efectua și dacă există semne de carii dentare incipiente, cu condiția îndepărtării în prealabil a marmoraţiilor.
  • Majoritatea sigilărilor se indică pe măselele definitive ale copiilor apărute la 6 – 12 ani deoarece acestea sunt și cele mai predispuse spre a se caria.
  • Sigilarea este eficientă și în cazul dinților de lapte.
  • Și în cazul adulților sigilarea poate fi o soluție pentru măselele ce încă prezintă relief ocluzal pronunțat, deci cu predispoziție spre acumulare placă bacteriană, cu condiția să fie neafectate de carii.

 

Cât durează sigilarea dentară?

 

În medie, o sigilare poate rezista intactă 2-3 ani, dar factori precum igiena dentară, tipul de alimentație, frecvența controalelor stomatologice influențează rezistența sigilarii în timp, tocmai de aceea sunt necesare vizitele periodice semestriale la medicul stomatolog pentru verificarea și asigurarea integrității sigilării.

 

Spune DA metodei de prevenire a cariilor prin sigilare dentară – o soluție eficientă atât pentru copii cât și pentru adulți.

Solicită o Programare!

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles