Tratamentul cu Aparat Dentar
Info Utile

Tratamentul cu Aparat Dentar

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar urmărește atât obținerea unei mușcături corecte și funcționale precum și corectarea și înfrumusețarea zâmbetului.

 

Când este necesar tratamentul cu aparat dentar? Tratamentul ortodontic cu aparat dentar se impune în cazul dinților strâmbi, înghesuiți sau distanțați, rolul tratamentului fiind atât estetic cât și funcțional. Malpoziţiile dentare nu sunt doar inestetice dar ele suprasolicită în mod nenatural maxilarele, ceea ce poate conduce  la probleme de articulații sau migrene, de aceea se impune tratamentul ortodontic de îndată ce problemele sunt depistate.

 

Cât dureaza tratamentul cu aparat dentar?  În funcție de complexitatea problemelor depistate de către medicul stomatolog, tratamentul cu aparat dentar poate dura de la câteva luni și până la 4 ani, media fiind de 1.5 ani, timp în care sunt necesare vizitele lunare la medicul dentist.

 

Cine poate beneficia de tratament cu aparat dentar? Tratamentul cu aparat dentar se adresează tuturor categoriilor de vărstă, diferența constând în durata necesară aplicării lui. Astfel, inclusiv în cazul dentiției de lapte, în cazul în care medicul stomatolog nu observă dezvoltarea armonioasă a spațierii necesare dentiției definitive, acesta poate recomanda aplicarea tratamentului cu aparat dentar. Tratamentul cu aparat dentar poate fi recomandat inclusiv adulților deoarece dinții înregistrează o ușoară mișcare în alveolele gingivale de-a lungul întregii vieți, deci se pot aplica oricând corecții.

 

Ce tipuri de aparate dentare există? Invizibile (incognito și invisalign), Estetice (safir,ceramic), Nefizionomice (metalice), Mobile (pentru copii). Atât aparatele Estetice cât și cele Nefizionomice pot fi estetizate cu module transparente sau colorate. De asemenea și aparatele pentru copii pot fi accesorizate în diferite culori.

 

Ce rigori impune purtarea unui aparat dentar? 

Trebuie acordată o importanță sporită igienei dentare, resturile alimentare ce pot rămâne între bracketi și arc trebuie îndepărtate cu atenție după fiecare masă. Totodată trebuie folosite periuță interdentară și dușul bucal. Nerespectarea acestor norme de igienă dentară poate conduce la neplăceri cum ar fi inclusiv pătarea dinților.

Purtarea aparatului dentar poate genera un ușor disconfort mai ales în primele zile după montare, în sensul unei tensiuni resimțite la nivelul maxilarului, dar care se poate atenua cu analgezice ușoare.

Dupa îndepartarea aparatului dentar, în funcție de specificul fiecărui pacient, medicul stomatolog poate recomanda purtarea unei gutiere, transparente și comode pentru păstrarea rezultatelor obținute pentru mai mult timp.

Dacă ai întrebări sau nu stii dacă tratamentul cu aparat dentar îți poate aduce și ție beneficii, nu ezita să ne întrebi. Suntem aici pentru tine.

 

Problemele ortodontice pot fi rezolvate mult mai repede și ușor în perioada copilariei, dar ele pot fi remediate în mod eficient și în perioada adultă. Alege să-ți îmbunătățești și tu calitatea vieții! Te așteptăm la Diana Smile!

Solicită o Programare!

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles